Tuesday 23 October 2007

yeni kavanozum ve kahvem

Shubert - Ständchen
Çok mutlu etti beni bu Radio Swiss Classic. Ev ben yokken de dinledi klasik müzik. Yedi gün yirmi dört saat.
Bugün evden 9:27'de çıktım ve 10:00'daki Herr Funck'un fotoğraf dersine yetiştim. Hemen sonrasında de Maxzin'in animasyon dersi vardı. Saat 10:00 ila 17:00 arası sadece kırk beş dakikalık bir ara vererek ders dinledim. Hayatımda hiç bu kadar yoğun ders takip etmemiştim. Garip bir şekilde almanca anlatılanları anlamıya çalışırken, türkçe anlatılan dersi dinlediğimden daha iyi konsantre oldum ya da daha az dağıldım ama tabi daha yorucuydu. Epey yorgun hissediyordum günün sonunda. Burda ders dediğin zaman gerçekten de ders yapılıyor. Hoca gerçekten birşey anlatıyor ve insanlar da gerçekten dinliyorlar. Garip bir biçimde de iki saat konsantrasyonları bozulmadan dinliyebiliyorlar hatta dinliyebiliyorum!
Fotoğraf hocası Funck biraz hayvan açıkçası. Beni habire almanca sorularla sınıyor, ben de anlıyabildiğim kadarına cevap veriyorum ama cevap veremediğim ve şaşkın şaşkın kaldığım zaman da ‘amaan sen de bişey bilmiyorsun’ diye dalga geçip gönderiyor. Bunu yaptığı her zaman Lisa bana dönüp sessizce 'Oh he's so mean!' diyor ben de 'Oh is he! Well I don't get it anyway!' cevabını veriyorum.
Gene de dersin bir kısmını anlıyorum gerçekten anlamadığım yerleri de Lisa çeviriyor. Bugün bize saat ondan ikiye kadar fotoğraf atölyesini nasıl kullanacağımızı ve neleri yapmamamız gerektiğini anlattı. Neyi kırarsak kaç para ödemek zorunda kalacağımızı, hangi fişe elimizi sokarsak kaç volt yiyeceğimizi. Geçen senelerde ben de okulda stüdyo fotoğrafı dersi görmüştüm ama tam manasıyla haspelkaderdi. Funck evet biraz korkutuyor talebenin gözünü ama böylece o stüdyoyu kullanırken nelerin benim sorumluluğumda olduğunu biliyorum. Gerçi bizim stüdyoda o kadar para edecek yenilikte malzeme yoktur muhtemelen ya, neyse…
Maxzin’in dersinde de büyük sınıflardan birkaç öğrencinin stop motion animasyon sunumlarını seyrettik. Haftaya ödevlerimiz var!
Kafam biraz olsun tatmin olmuş bir biçimde eve geldim ve karnımı doyurma çalışmalarına başladım. Akşam yemeğim lezzetliydi bu sefer:
tavuk
yanına tereyağlı sebze
peynir kızartması
muz ve kivi