Sunday 15 June 2008

die lange nacht der museen augsburg

Ondört Haziran iki bin sekiz, Augsburg'da tüm müze, galeri ve konser mekanlarının gece boyu açık olduğu tarih. Şehrin her tarafında müzik, dans, tiyatro ve sirk gösterileri, sergiler oluyor. Biz de bir Dom Platz bir Rathaus Platz bir Ulrichs Platz dolanıp durduk. Öyle çok ahım şahım performanslar yoktu ama mesela Evangelische Ulrichskirche'de barok müzik yapan genç kuartetin (klavsen, cello, barok yan flüt, blok flüt), yanlarındaki genç tenör'le verdiği mini konser gayet başarılıydı.




Sonra Rathaus'un arkasındaki Ellias-Holl-Platz'da seyrettiğimiz dans tiyatrosu da pek şekerdi. Avrupa'da sirk ve cambazlık okullarının olması ne kadar güzel. Ben de küçüklüğümde sirklerden korkmakla beraber, bir sirke girip dünyayı gezme hayalini hep kurmuşumdur. İşte şimdi ancak tek tekerli bisikletim ve üç topumla uğraşıyorum...Bu grubun adı oko sokolo idi ve gösterilerinin adı da Living room. Oko sokolo bir kadın ve bir erkekten oluşuyor. Bu da web adresleri:

http://www.okosokolo.de/index.htm

İkisi de almanlar. Modern dans ve ip cambazlığı karışık bir gösteriydi. Koreografileri çok kendilerine hastı. Biebielerine bakışlarından gerçekten aşık oldukları hissediliyordu.






En son da fransız sirk grubu (bunların hepsi 'yeni sirk' elbet) Tréteaux du Coeur Volant: Cocons'u izledik Rathaus Platz'ın tepesinde. O da başarılıydı. Bu da web siteleri:

http://coeurvolant.site.voila.fr/