Tuesday 25 August 2009

İLK VE YENİ HAYAT PLANI

Hayatımda ilk kez bir yaşam planı yapıyorum. Amaç, amaca yönelik kapsamlı ve uzun süreli çalışma planı.

Diplomamı almak ve oyuncu olmak isteyen ben Gökçe Deniz Balkan (26), dünyaca ünlü Amerikalı yönetmen Robert Wilson'ın projelerinde yer almak için kolları sıvıyorum. Bu amaca ulaşmam birkaç senemi alacaktır. Robert Wilson, Watermill Center isimli bir workshop merkezini yönetiyor 2004 senesinden beri. Bu merkezin işlevi, her sene çeşitli programlarla, dünyanın pek çok tarafından gelen öğrenci, sanatçı, sanatçı adaylarını bir araya getirip multidisipliner atölye çalışmaları yapmak ve ayrıca Robert Wilson'ın yeni projelerinde yer almalarını sağlamak. Burdan, hangi değerli insanların bu atölyelerde hocalık ve rehberlik yaptığını görebiliyoruz. Yazın dört beş haftalık atölye çalışmaları oluyor. Doğanın ortasına yapılmış Watermill binasında kalmak ve atölyelere katılmanın yanı sıra, oradaki hayatı paylaşmak durumunda gelmeye hak kazanan kişiler. Oraya gelmeye hak kazanmak için başvuruda bulunuyorsunuz, başvuru formu, CV ve hayatta yaptığınız işlerden örnekler göndererek. Fakar güzel nokta, bu programa katılmanın bedelinin şu an 7000 dolar olması -ki benim katılacağım zaman kadar bu miktar artacaktır-. Bu bedeli ödemek için çeşitli burslar ve sponsorlar bulmaya yardımcı olabiliyorlar sanıryorum ya da kişisel olarak bulabiliyoruz.(umarım)

Benim planım, MSÜ'den o "benedetta" diplomamı alırken aynı zamanda

1) Şahika Tekand'ın oyunculuk okuluna başlamak (bu Kasım). Oradan kendime malzeme çıkarmak ve sertifika almak. (iki ila üç sene içinde)

2) Tiyatro ve oyunculukla ilgili edindiğin kitapları ardarda okumaya devam etmek, MSÜ'den de işime yarayacak derslerden yararlanmak

3) Para biriktirmek (ne kadar olursa)

4) İngilizcemi yüksek seviyeye getirmek

5) Şarkılarıma temiz kayıt yapıp onları bir web sitesinde toparlamak

6) Portfolyo oluşturmak için her nevi işimi toparlayıp onları internet ortamında ilerde genişletilebilir biçimde sunulur hale getirmek (yani web sitesi tasarlamak kısacası)

7) Ehliyet almak