Monday 22 June 2009

ay lav frihend



Badem, benim armadillo koşu çantamın içinde kendini uzay mekiğinde zannederken.

Bu benim fantazim (hatta fantezim) değil. Yani benim fantezimdi ama sonra gerçek oldu, daha doğrusu onun da fantezisi oldu. Şimdi benim, onunla ilgili fantezimi "o" da paylaşırsa, o fantezi artık gerçek olmuş sayılmaz mı? Dış gerçekliği algıladığım biçim fantezi sayılır mı? Dışımdaki gerçekliği kavradığım anda yorumlamış sayılırım, dolayısıyla dış gerçeğin bendeki yorumu bir tür fantezi sayılabilemez mi? O halde bu gerçeği yorumlama fantezimi bir başkası da aynı biçimde algılarsa o da aynı fanteziye yani gerçeğe dahil olmuş olmaz mı? Anladın mı? Bak çünkü çanta yerde duruken Badem içine girdi ve sonra ben çantayı -o aynen bu pozda içindeyken - pasta gibi elime alıp abuk subuk sesler çıkararak "wuhuhuhuuuu ve uzay gemisiii bilinmeyennn gezegeneee inişşş yaptı pıffffffsssssttşşşş" diyerek ARMADILLO-4 uzay gemisini yatağıma indirdim. Yatağım, Badem'in bildiği bir yer, orası bilinmeyen gezegen değil!
Fakat Badem astronot, ARMADILLO-4'ün dumanlar içinde açılan kapısından dışarı temkinli ve ağııır bir biçimde başını uzattı. Önce yavaş bir radar gibi havayı -atmosferdeki gazları ayrıştırmak için olsa gerek- kokladı burnunu minik minik oynatarak. Sonra hafiiif bir adımla dışarıya çıktı biraz daha ve bu sefer de patisinin bastığı zemini koklamaya ve tanımaya başladı.

:S

Ben şaşkın ve sessizce izliyordum. Kız, oranın hakkaten de bilinmeyen gezegen olduğunu sanıyordu! Bu oyun böylece devam etti...

Sonra da bitti.