Saturday 1 August 2009

Beyazgil ailesi

Sayın Ufuk Aksoy,

Eşiniz Nalan Beyazgil'in kayıp ailesi, Tunus'un kuzeydoğu kıyısında bulunan Mehdia kentinde bulunmuştur. Geniş aile birbirinden kopmadan çalıştıkları bu küçük tekstil dükkânında görüntülenmişlerdir. Anne Beyazgil heyecanını "Kızımızdan ümidi keseli çok olmuştu. Farkettiğiniz gibi şaşkınlıktan tepki bile veremiyorum. Şu an çok heyecanlıyım, ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah sizden razı olsun" cümleleriyle ifade ederken, baba Beyazgil her nedense kameralarımızdan çekindi. Ablaları ve annesi, heyecandan ifadesiz kalmış suratlar ve soğuk terle ıslanmış avuçlarla kızlarından gelecek bir tek sesi bekliyorlar.




Beyazgiller'in mutluluğu karanlıkta kalmasın kampanyasına siz de bir deve kadar yakınsınız! www.beyazgillermutsuzolmasın.com.tn

Tunus aperatifleri 06

Bardo Müzesi'nin içindeki islam sanatları kısmında dolanırken kitli ve deliksiz bir kapıdan gelen canlı müzik sesi. Çok istedim girmek ama hiç delik yoktu hakkaten.

Tunus aperatifleri 05

Kafalar sağa eğiliiir eveeeet öyle izleniyor bu.
Fotoğraf çekerken hiç bozmadan filmi de çekmişim aferim bana.
Olsuniyi böyle. Çünkü memleketin adı Tunus zaten. Herşey ters herşey komik. Anlatacağım.

Mehdia'daki Place du Caire'deki kahvehanenin bahçesinde çekdim. Meydandaki turistik dükkanda çalışan çocuk, müşteri olmayınca kronik bir biçimde domino taşlarından cenga oynuyor kendi kendine. Alta koyduğu taşları yeriden çıkarıp üste koya koya yükseltiyor, bu da yetmiyor levılı artırıp üstüne taşları dizdiği oyun düzeneğini kaldırıp hareket ettirerek denge çalışması da yapıyor. E artık tabii bir ara yıkılıyor binası, hadi baştan.
Ha evet çocuğun kafası, rüzgarda sallanan bir çanta. O da öyle yaratılmış n'apsın.















(tamam itiraf ediyorum, fotoğrafın yanında video anı çekmem konusunda Ufuk'tan etkilendim! allah allah tamaaam)

Tunus aperatifleri 04

Mehdia'nın ucu. Kayalık sahil. Ekin'in peştemalı.

Tunus aperatifleri 03

La Marsa'daki evimizin bahçesinde bulduğum Mazhar. Tunus usulü Mazhar. Mazhar par tout!

Tunus aperatifleri 02

Fredie, Matthieu ve Tunuslu tavuk