Friday 31 October 2008

Aardman'dan Creature Comforts - Pet Shop

Creature Comforts, Aardman'ın yaptığı bir stop-motion animasyon serisi. İnanılmaz bir seri, şimdiye kadar nasıl koymamışım bunu blog dolabıma şaşırdım. Herhalde hepsini zileyecem diye aklımdan çıkmış olmalı.
Çok çok başarılı ifadeler ve seslendirmeler, ayrıca harika bir ingiliz ironisi!
Bir çoğu var youtube'da. En çok youtube'da var.
Ben en çok buna gülmüştüm:

Creature Comforts - Pet Shop

Michael Dudok de Wit - The Monk and the Fish / Le Moine et le poisson

Michael Dudok de Wit - Father and Daughter

Michael Dudok de Wit Hollanda'lı. İngiltere'de okumuş. Animasyon yapıyor ve çocuk kitabı resimliyor. İşte. Bu tür animasyoncular hep aynı düşnüyor deme ki..
Father and Daughter'ın kaliteli bir videosunu buldum işte burda.
Bir diğer filmi de The Monk and the Fish ki o da çok güzeldir onu da bulursam derhal embedliyeyim.



Watch Father and Daughter in Family Videos  |  View More Free Videos Online at Veoh.com

Charming Hostess - A Relatively Calm Day

Charming Hostess'den de benim de ilk kez olarak dinlediğim 'A Relatively Calm Day' parçasını dinliyoruz:

A Relatively Calm Day


Bu arada Last Fm'e de en içten teşekkürlerimi ediyorum. Duyuyorsa burdan etmişken meselaaaa Minabla'ya yaptığı reçeller için, teyzeme beni dünyaya getirdiği, amcama da beni küçükken parklarda dolaştırıp deniz kenarında su atmaca oyunu oynadığı için teşekkürlerimi gönderiyorum kucak dolusu..AĞIZ DOLUSUUU!BÖÖÜÜÖÜÖÜÖÖ!

Sleepytime Gorilla Museum - Gunday's Child

Sleepytime Gorilla Museum'dan Gunday's Child dinliyelim:

Gunday's Child

Charming Hostess ve Sleepytime Gorilla Museum

Charming Hostess yeni keşfettiğim bir grup. Garip..
Aslında ben bulmadım, bana keşfeden biri verdi, hatta ona defalarca teşekkür de ettim bu paylaşım içün. Bir çok grubun üyesi olan üç tane hatun. Deneysel, Balkan, Çingene, Kuzey Afrika, Yahudi müziği yapıyorlar dolayısıyla sınıflandırmak anlamsız. Bu kadınlar aynı zamanda üniversitelerde master sınıflarında ders de veriyorlar ve birçok da workshop ve projelerle uğraşıyorlar. Belli ki klasik caz ve etnik müzikleri araştırıp çalışmışlar sesleri ve ifadeleri çok sağlam. Web siteleri:

http://charminghostess.us/index.html

web sitelerindeki Juke Box'tan dinleniyor birçok şarkıları.

Bir zamanalr bu kadınlardan biri olan bir tanesi (yeah cümleye gel)Sleepytime Gorilla Museum diye Avant-progressive rock, Experimental rock, Avant-garde metal diye tanımlanan, temeli -kendi dediklerne göre- modern klasik müziğe dayanan bir rock müziği yapıyorlar. Kendilerni de 'Rock Against Rock pioneers' olarak tanımlıyorlar, her yerde geçen bir cümle bu. Bazen ilginç bazen değiller ve Of Natural History albümü en ilginci kanımca..Herkes kendince çekidouvt etmeli elbette...
Ben ama bu arada kendilerinde yoğun bir King Crimson etkisi* ve tadı duydum! Evet bunu duyduğum zamanlarda hoşuma gidiyor olabilir!Ayrıca vokalde de David Bowie ve Elvis Costello duyuyorum evet duyuyorum!




1- Sleepytime Gorilla Museum
2- Charming Hostess


*Nitekim bu zaten bell'olan ve her yanda yazan birşeymiş, hatta Godspeed You Black Emperor da geçiyor SGM'nin geçtiği paragraflarda..