Monday 18 October 2010

HEYDER BABA'YA SELAM

...

Heyder Baba, dünya yalan dünyadı,
Süleyman’dan, Nuh’dan kalan dünyadı,
Oğul doğan, derde salan dünyadı,
Her kimseye her ne verib alıbdı,
Eflatun’dan bir kuru ad kalıbdı.


...

şiirin tamamı

rüya nummer 7826354: öküz gözü çatalkaram çingenem

dün zabaanan bi rüya gördüm. ki zabaa doğru gergin uyandım da sanıyorum bu rüya nedense beni rahatlattı da uyudum ama aslında uzun bi rüyaydı. emel camdan kaçıodu, annem vardı ufuk vardı, komşular vardı filan da, aklımda kalan kısmı şöyle:

taştan bir malikane, geniiiiş, kuru otlar ve eski ağaçlarla dolu bahçesi. bu malikanenin sakinlerinden iki adam bahçe kapısında duruyorlar, birinin üzerinde at binme kılığı var (ne denir lan ona? kesin bi adı vardır pirim) elinde de kamçı ve dahi ince uzun bıyıkları dali gibi kıvrık. falan filan. bahçenin içinde dört beş tane öküz ve dört beş tane at var fakat öyle ki bu öküzlerin kapladığı alan devaasaaa! devvvv öküzler! çok çok obez ve çok büyükler, yağlı bedenleri yerden kalkamıyor bile ve doğrulmaya çalışırken böğürüyorlar, yer sallanıyor hafiften. her dev öküzün yağlı göbeğinin üstünde bir at var. bu öküzler yerde sürüne sürüne atları taşıyorlar ve o atlar da o yağlı öküz bedenlerinin üzerinde ayakta kalmaya çalışıyorlar. a resmen işkence! bu bir yarışmış efendim ve haspam, kıvrık bıyıklı sör vilyıms kılıklı herif bulmuş bunu. ben malikaneden çıkıp kapıya geliyorum ve bu bay bıyıktan hesap soruyorum, diyorum "ne iş? naaptıını sanıosun sen? hayvanlar kıvranıyo ya?? sen napıosun?". herif anlamazdan gelip kem küm edince, dayı bir biçimde koluna iki pat pat vurup "neyse...sen anladın beni" diyip gidiyorum ordan.

valla dileda, bu öküz durumunu "çok uzun zamandır olmasını istediğim bişeyin olacağı" gibi bir anlama yordu. benim gibi nevrotik analizci froydyen alışkanlıklı bir insan içün rüya yorumu uzak da olsa onu dinleyince düşündüm: "çok uzun zamandır olmasını istediğim bişi var mı ki?"
her deliğe ironi sokmasam çok acı çekerim diyorum sen ne dersin?
bunu geçelim.
ne istiyorum ben çok uzun zamandır?
oyuncu olmak istiyorum ööretmeniiiim

aha

a desperate woman decides to be a crack housewife

a despırıt vumın disayds tu bi a crek hausvayf
olması gerktiği gibi sıkıcı bi muuvi
köftepüre