Sunday 21 December 2008

Erkan Ocaklı - Ezanlar Bizim için Okunuyor Sevgilim

İkinci olarak da Erkan Ocaklı'dan Ezanlar Bizim İçin Okunuyor Sevgilim isimli korkunç türkü.
Çanlar kimin için çalıyor?
Ezanlar bizim için okunuyor.



Abdlah abinin dediğine göre ölen oğlu için yazmış bu türküyü amcam. Ayrıca çok ünlü bir türkücüymüş. Tüm bunları bilmediğim için de bana 'disko çocuğu' yakıştırmasını yaptı.

abdullah abi'den özlü söz

KURT PUSLU HAVAYI SEVER

Abdullah abi'ye tribüt

Abdlah abiyle son yolculuğumuzda uyumamak için benim de uyumayacağımı buyurdu. Dolayısıyla ben tüm geceyi muavin koltuğunda Abdlah abinin kadın hikayelerini, daha evvel dinlemiş olduğum daha gençlik zamanları hikayelerine de uğrayarak ve kafam ona dönük durmaktan boynum tutularak; sıra sıra dizdiği hikayelerden bazı sahneleri elimde olmadan gözümün önüne getirip birbiriyle bağlantısı olmayan bir sürü vıcık sahneyi arka arkaya izleyerek geçirdim. Kendimi alamadım bahsettiği kadınların, floresan lambalı kasvetli otel odalarının, sertlikten hışırdayan beyaz çarşaflı yataklarının üstünde sıkıcı sıkıcı inleyerek lömbür lömbür sallandıklarını; sabahın ilk ışıklarıyla sakinleşmiş olan, hafif horlama seslerinin duyulduğu nemli odadaki koltuğun üstünde duran Abdlah abinin kırmızı beyaz kıravatı, buruşmadan düzenli bir şekilde üst üste konmuş siyah takım elbise ve beyaz gömlek, bağcıkları açık, burunları birbirine bakar bir biçimde bırakılmış çatlaklı topuklu siyah ayakkabıları ve kenarında pörsümüş ince naylon siyah çoraplar, baş ucu komodininin üzerine gelişi güzel bırakılmış altın bilezik ve kolyesini gözümün önüne getirmekten...Bu bakımdan epey yorucu oldu gece. Abdlah abiye, birlikte olduğu en genç ve en yaşlı kadının yaşını sordum 40 yaşından itibaren. 40 yaşından itibaren birlikte olduğu en genç kadın 22, en yaşlısı da kendisinden 1 yaş büyükmüş.
İstanbul'a gittiğimde karısını ve oğullarını ve benim tıpatıp aynım olan yeğeni Dilek'i göreceğime söz verdirtti bir de, 'yamuk yapmassın di mi?!' diyerek sözümü garantiye aldı.
Tüm gece bir de müzik kültürü dersi aldım elbette. Çoğunu bildiğim arabesk parçalarının aralarında bilmediğim ve Abdllah abi için çok önemli olan iki parçayı buraya koyuyorum tribüt olaraktan.

Öncelikle İbrahim Tatlıses'ten 'Gelmezsen Gelme'