Thursday 2 April 2009

Mazhar

Aşkımızın başlamasından iki gün sonra, bükün kedi düşmanlığı olan tek köpeğinin ipini koparacağı ve Mazhar'ın da tam o sırada orlardan geçeceği tutmuş. O sabah uyanınca Mazhar'ı bulamadım ortalıkta, bakınırken bakınırken farkettim ki dışardaki tüm kediler çatıya bakıyorlar. Ben de baktım çatıya bir de ne göreyim?!
Kanlar içinde bir Mazhar!
Elimde yoğurtla aşağıya kadar indirttim. Biraz yoğurt ve biraz sevgiyle kendine geldi. Gene de ön sol ve arka sağ patileri zor basıyordu en son.
İyidir şimdi ve fakat...
Sevgilim Mazhar





Mazhar







Mazhar, Can'ın evinin etrafında dolanan onlarca kediden biri ama diğerleri gibi dayısının kedisi değil. Akın Dayı'nın dediğine göre getirip başka köylerden atıyorlarmış kedileri burlara. Onlardan biri de bu arkadaşmış. Ben onu Mazhar Alanson'a benzetip Mazhar deyiverdim. İsmini hemmen öğrenen Mazhar daha ilk günden ayak dibimde uyumaya başladı. Sakin ve bet sesli birisi. Zamanının çoğunu öteki dünyada geçirmeyi seviyor dolayısıyle bıraksan tüm gün uyuyor. Gerçi beni tanımadan önce evin etrafında nağralar atarak, burnu dişi kedilerin kıçında koşturan erkeklerden biriydi. Ev hayatı onu pek değiştirdi (ki kendisi benim forsumla Cam/n Ev'e giren-ve-kalan ilk-ve-tek kedidir).

Datça da Datça






1- Damarası'nı gören keyif tepesi

2,3- Damarası'nı gören keyif tepesindeki keyif pezevenkleri Can ve Sümeyra

4- Damarası'nı gören tepede alterayı'm manzarayı seyrederken (ben seyrettirtiyorum zorla evet!!)

Datça da Datça








1- Çağla kıran Gökçe

2- Latcho Drom ve kelebek (muşamba masa örtüsünün arkasını perde olarak kullanıp Damarası'nda Latcho Drom'u izlerkene)

3- Titriyen köpeği eteğinin altına alan Gökçe (yanlış anlaşılmasın amaa!)

4- Damarası sofrası

5- Bulutcan

Damarası'ndaki dut ağacı