Friday 3 April 2009

Afşin Yurdakul belgeselleri

Afşin'in taze taze yaptığı belgeselleri gururla sunarım:

1- Joselo Lucero, an Ecuadorean immigrant, followed his older brother Marcelo to Long Island, N.Y. in search of the American Dream. But just days after the United States elected the first president of color, their American Dream turned into an American Nightmare when Marcelo was murdered in an act of hate. Reporting and production by Jennifer Jo Janisch and Afsin Yurdakul.


2- Knight's book and story about Islam and punk rock. Reporting and production by Afsin Yurdakul.

1 comment:

shonime said...

blogunun daimi misafir yazarı olarak birkaç söz de ben söyleyeyim, değil mi? :)

şimdi bu islam'ı keşfedip, kaybolmuş gençliğinin anlamlarını orada bulunduğunu anlatan abimiz bana piyasaya yeni çıkan oyun konsolunu heyecanla bekleyip, annesinin eteğini çekiştiren bir çocuğu hatırlatıyor. hele ki üzerine bir de kitap yazmış, bu "doğuyu keşfeden batılılar" hikayesi hiç heyecanlandırmıyor beni, belki de problem bendedir.

hatta şu avustralyalı gencin de öyküsünü bir dinleyelim, onun da içsel yolculuğunda islam'ı nasıl keşfettiğine tanık olalım:

http://www.dailymotion.com/video/x8olvg_musluman-olan-avusturalyaly-genc_lifestyle

amerika'daki göçmenlere karşı olan saldırılar ise ülkenin esas meselesi olma yolunda dört nala koşuyor. zaten hatırlarsın bu göçmenlik meselesinin dünya üzerinde büyük bir problem olarak büyüyeceğini konuşmuştuk seninle - fransız banliyölerinin yakılıp yıkılması çok da eski değil şurada. amerika'da ise obama'nın seçilmesinden rahatsızlık duyan çok büyük bir kesim var ve bu kesim var olan ekonomik tablonun bir kısmını da işlerini ellerinden alan göçmenlerin sebep olduğunu düşünüyorlar. amerika'nın amerikalılar -onlar da her kimse- tarafından yönetilmesini istiyorlar, onlar da büyük patronlara karşılar, bankaların üç kağıtlarına karşılari zencilere ve hispaniklere karşılar. anlayamadığım bir kin, nefret ve ırkçılık duygularıyla, pek de temeli olmayan bir amerikan milliyetçiliğini pompalıyorlar. tam da şu satırları yazmayı düşündüğüm zamanda daha bugün 13 kişinin bir göçmen bürosuna saldırı sonucunda hayatlarını kaybettiklerini geçti basın.

http://news.yahoo.com/s/ap/hostage_shooting

http://www.cbsnews.com/stories/2009/04/03/national/main4916721.shtml

tabii burada göçmenleri bu ülkeye kaçak yöntemlerle sokup, ucuz işçilikte kullanmayı düstur edinmiş işverenlere de selamımız olsun.