Saturday 26 January 2008

evet

Ha bu arada hayatımın ilk pırasasını ve mercimeğini yaptım. Bak sen türk kızına bak. Burjuva işte. Kıvamları yalan ama lezzetleri pek güzel oldu. Tarifleri şöyle:

MERCİMENK

200 gram kıyma
küçükçe bir tencere
yarım paket mercimenk
bir soğan
kara biber
ak tuz
az bi zeytin yığı
bol bi su

Öncelikle ocağımızın altını orta açıkta ateşliyoruz. Yarım paket tenciremizi ocağa koyuyoruz, az bi zeytin yığını döktü müdü, içine 200 gramlık kıymamızı atıyoruz, parçalara böllüyoruz ki köfte olmaya görsün, üstüne ak tuz kara biber. Sonra içine ince soğanmış kıyımları atıp kuvarmaya devam ediyoruz. Pembeler soğanlaşıncaya kadar kavurları maya devam ediyoruz. Once they are kavruldu hemmen içine mercim paket yarımı ve bol bi su'yu boca ediyoruz ve becerebildiğimiz kadarıynan dışarı dökmeden karıştırıyoruz. Tenceremizin kapakcağzını kapatıp, terkedip gidiyoruz. Sonra vakit geçiyor.....
..


..
...
.

,.,.,..

Bi bakalım ne oldu deyince görüyoruz ki bol bi su'dan eser yok. Az daha bol bi su boca ediyoruz ve gene terk ediyoruz. (bu hareket, bu döngü, bu coşku , bu kovalamaca sayısız kereler tekrar tekrar edilebilir dikkat!)


Afiyetle yersiniz mi raccomando eh...




PIRASSA

4 adet pırrasa
bir çay badığı zeytin yığı
1 küb şeker
4 de havunç
tus
su

Pırassâları yıka. Havuçları yıka. Kes biç tencereye at. Bir çay bardağını zeytin yağynan doldurup tencereye yerleştir. Ocağı orta fitilde ateşle ki. Bir küb şekeri tam ortaya koy ki kokusunu eşit salsın. Ak tuz at göz kararınca. Ne kaldı? Su. Bol su koy ki çorba gibi olsun. Yüzen pirâseler. Yazlık Pırrassa. Bırak pişsin bırak! Foku foku ederse korkma. Olur öyle. 40 dakika kadar bir sürede biter. Soğutup da yersin e mi annem mi raccomando!


İyi günler
Acılar dinsin
Göz yaşları kurusun
Deriler yüzülmesin gözler oyulmasın
Beyinler patlamasın
Penislere cam kamışlar sokulup içerde kırılmasın
Döverek çocuk düşürtülmesin
Silah satılmasın
Barış
sevgi
Pırasa

No comments: